Edirne’de çiçek açan kanolalar tarlaları sarıya boyadı
GÜNDEM
EDİRNE (AA) Edirne'deki tarlalarda kanola bitkisi, çiçek açmaya başladı.
Türkiye'nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden Edirne'de ayçiçeğinden önce tarlaları sarıya boyayan kanola, rengiyle göz kamaştırıyor.
Toprağı bir halı gibi örten kanola, fotoğrafseverlerin de ilgisini çekiyor.
Sapsarı tarlalara giren vatandaşlar, bu güzel anları ölümsüzleştiriyor.
Kanola, son yıllarda artan ekim alanıyla da çiftçilerin tercih ettiği alternatif ürünler arasında yer alıyor.
Edirne'de 2020 yılında 69 bin 959 dekar alanda 24 bin 370 ton kanola üretilirken, 2021 yılında 66 bin 970 dekar alanda 24 bin 898 ton kanola yetiştirildi.
Edirne Tarım ve Orman Müdürlüğü verilerine göre, bu yıl 85 bin dekar alanda 30 bin ton kanola üretilmesi öngörülüyor.
İlginizi Çekebilir
Burdur Ev Taşıma Fiyatları – Gelsin Nakliyat ile Güvenli, Ekonomik ve Profesyonel Hizmet
Ev taşıma denilince akla ilk gelsin nakliyat gelir. Çünkü yeni bir eve taşınmak heyecan verici bir süreçtir ancak bu süreçte güvenilir bir nakliyat firmasıyla çalışmak, taşınmanın stresini en aza indirmenin en önemli yoludur. Gelsin Nakliyat, Burdur ev taşıma hizmetlerinde yıllardır sağladığı güven ve müşteri memnuniyetiyle öne çıkarken, hem fiyatlandırmada şeffaflık hem de paketlemede profesyonellik sunarak beklentilerinizi fazlasıyla karşılar.
Dr. Faruk Gülek ile ''SAĞLIKLI BESLEN MUTLU OL''
Sakarya’ da Dilimizin Zenginlikleri Şöleni
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla başlattığı “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında hazırlanan çalışmaların sergilendiği il şöleni büyük ilgi gördü.
ERASMUS + YETİŞKİN EĞİTİM AKREDİTASYONU TAMAMLANDI
Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü “ERASMUS+ Yetişkin Eğitim Akreditasyonu” kapsamında yürütülen yetişkin öğrenciler için grup hareketliliği ve işbaşı izleme hareketliliğinin Çekya, İtalya, Macaristan ve Almanya ayağı başarıyla tamamlandı.