Edirne’de Roman Eylem Planı değerlendirme toplantısı yapıldı
GÜNDEM
EDİRNE (AA) Edirne Roman Eylem Planı toplantısı, Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık başkanlığında gerçekleştirildi.
Valilikten yapılan açıklamaya göre, Roman sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleriyle valilik toplantı salonunda bir araya gelen Vali Kırbıyık, toplantıda çeşitli değerlendirmelerde bulundu.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, toplantıda yaptığı sunumda, okullarda yapılan projelerle ilgili bilgi verdi.
Toplantıda, sosyal yardımlardan faydalanan ailelerle ilgili yapılan saha incelemeleri, ulusal hane ziyaretleri ve sosyal yardım ödemeleri konuları görüşüldü. Saha incelemelerinde elde edilen verilerden yola çıkılarak yapılan çalışmalar ve sonucunda geliştirilecek projeler değerlendirildi.
Vali Kırbıyık, ulusal hane ziyaretlerinin ailelerin durumlarını tespit edilmesi açısından önemli olduğunu belirtti.
Hane ziyaretlerinde her açıdan tespitlerde bulunulması gerektiğini dile getiren Kırbıyık, şunları kaydetti:
"Eğitim ile ilgili önemli gelişmeler olduğunu görüyoruz ancak çocuklarımızın özellikle sportif faaliyetlere katılımını arttırmaya yönelik çalışmalarımızı hızlandırmamız gerekiyor.
Bu konuda sportif faaliyetlere katılım için çocukların ulaşım sorunlarını da gidermiş olacağız. Sosyal yardım alanında tüm kurumlarımız kaynaklarını seferber etmiş durumda. Eksikleri, yanlışları görerek düzelterek hep birlikte gayret içerisinde ilerleyeceğiz."
Toplantıya, mahalle muhtarları ve Roman sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
İlginizi Çekebilir
Burdur Ev Taşıma Fiyatları – Gelsin Nakliyat ile Güvenli, Ekonomik ve Profesyonel Hizmet
Ev taşıma denilince akla ilk gelsin nakliyat gelir. Çünkü yeni bir eve taşınmak heyecan verici bir süreçtir ancak bu süreçte güvenilir bir nakliyat firmasıyla çalışmak, taşınmanın stresini en aza indirmenin en önemli yoludur. Gelsin Nakliyat, Burdur ev taşıma hizmetlerinde yıllardır sağladığı güven ve müşteri memnuniyetiyle öne çıkarken, hem fiyatlandırmada şeffaflık hem de paketlemede profesyonellik sunarak beklentilerinizi fazlasıyla karşılar.
Dr. Faruk Gülek ile ''SAĞLIKLI BESLEN MUTLU OL''
Sakarya’ da Dilimizin Zenginlikleri Şöleni
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla başlattığı “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında hazırlanan çalışmaların sergilendiği il şöleni büyük ilgi gördü.
ERASMUS + YETİŞKİN EĞİTİM AKREDİTASYONU TAMAMLANDI
Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü “ERASMUS+ Yetişkin Eğitim Akreditasyonu” kapsamında yürütülen yetişkin öğrenciler için grup hareketliliği ve işbaşı izleme hareketliliğinin Çekya, İtalya, Macaristan ve Almanya ayağı başarıyla tamamlandı.