Edirne’de Kakava ateşi binlerce kişinin katılımıyla yakıldı
GÜNDEMKakava ateşinin bir anda harlanması nedeniyle ateşi yakan protokol ve etrafındaki vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı
EDİRNE (AA) Edirne'de "Romanların Hıdrellezi" olan bilinen Kakava Şenlikleri, dev ateşin yanmasıyla başladı.
KakavaHıdrellez Şenlikleri'nin resmi açılış programı binlerce kişinin katılımıyla Sarayiçi'nde gerçekleşti.
Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Edirne Valisi Ekrem Canalp, burada yaptığı konuşmada, salgın nedeniyle iki yıldır temsili olarak 3 kişiyle yaktıkları Kakava ateşini, bugün büyük bir kalabalıkla yaktıklarını, coşkuyla Kakava ve Hıdırellez'i kutladıklarını belirtti.
Türk milletinin çok büyük bir millet olduğunu anlatan Vali Canalp, "İki haftaya 3 bayramı sığdıran bir millettir benim milletim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklarımıza ve milletimize armağan ettiği 23 Nisan'ı canla başla kutladık. Ramazan Bayramı'mızı kutladık. Bugün de hep beraber kültürel bir bayramı, Kakava'yı kutluyoruz." dedi.
Vali Canalp, bugün burada olan binlerce insanın, sadece Kakava'yı kutlamadığını, aynı zamanda kültürel bir mirasa da sahip çıktıklarını söyledi.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da Kakava'nın 1400 yıllık bir gelenek olduğunun altını çizdi.
"Türkiye'de Kakava ateşi sadece tek bir yerde yanar." diyen Başkan Gürkan, "Osmanlı'ya 92 yıl başkentlik yapmış, Edirne Sarayı'nın hemen yanı başında, Sarayiçi'nde yanar. Çünkü burası yiğitlerin diyarıdır. Pehlivanların başkentidir burası." ifadelerini kutlandı.
Başkan Gürkan, bütün inançların bir arada özgürce yaşadığı şehre belediye başkanlığı yapmaktan onur ve gurur duyduğunu söyledi.
Daha sonra tarihi Sarayiçi'nde Kakava ateşini simgeleyen odun yığınları, Vali Canalp, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Belediye Başkanı Gürkan, Güzel Parti Genel Başkanı Hüseyin Akbulut, Çeribaşı Fikri Ocak, siyasi parti temsilcileri ve diğer protokol üyelerince tutuşturuldu.
Kakava ateşinin bir anda harlanması nedeniyle ateşi yakan protokol ve etrafındaki vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı.
Baharın gelişinin kutlandığı, bolluk, bereketin temenni edildiği Kakava'da binlerce katılımcı dev ateş etrafında dans etti.
Bu anı görüntülemek isteyen fotoğraf sanatçıları da adeta birbiriyle yarıştı.
Çeşitli dans gösterileri ve konserlerin yer aldığı etkinlik, yarın şafak sökmeden Tunca Nehri kenarında yapılacak kutlama programıyla devam edecek.
İlginizi Çekebilir
Burdur Ev Taşıma Fiyatları – Gelsin Nakliyat ile Güvenli, Ekonomik ve Profesyonel Hizmet
Ev taşıma denilince akla ilk gelsin nakliyat gelir. Çünkü yeni bir eve taşınmak heyecan verici bir süreçtir ancak bu süreçte güvenilir bir nakliyat firmasıyla çalışmak, taşınmanın stresini en aza indirmenin en önemli yoludur. Gelsin Nakliyat, Burdur ev taşıma hizmetlerinde yıllardır sağladığı güven ve müşteri memnuniyetiyle öne çıkarken, hem fiyatlandırmada şeffaflık hem de paketlemede profesyonellik sunarak beklentilerinizi fazlasıyla karşılar.
Dr. Faruk Gülek ile ''SAĞLIKLI BESLEN MUTLU OL''
Sakarya’ da Dilimizin Zenginlikleri Şöleni
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla başlattığı “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında hazırlanan çalışmaların sergilendiği il şöleni büyük ilgi gördü.
ERASMUS + YETİŞKİN EĞİTİM AKREDİTASYONU TAMAMLANDI
Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü “ERASMUS+ Yetişkin Eğitim Akreditasyonu” kapsamında yürütülen yetişkin öğrenciler için grup hareketliliği ve işbaşı izleme hareketliliğinin Çekya, İtalya, Macaristan ve Almanya ayağı başarıyla tamamlandı.