Bursa’da dere yatağındaki yaralı ayı yavrusu uzun uğraşlarla kurtarıldı
GÜNDEM
BURSA (AA) Bursa'nın İnegöl ilçesinde, dere yatağındaki yaralı ayı yavrusu kurtarılarak tedavisine başlandı.
Alınan bilgiye göre, BursaAnkara kara yolunun Mezit11 mevkisinde, dere yatağına düşmüş ayıyı gören Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri, durumu görevlilere bildirdi.
Bunun üzerine bölgeye İnegöl Belediyesi, Jandarma Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.
Yoğun yağış altında önce ayı yavrusuna ulaşan ekipler, yanına yaklaşıp yarasını kontrol etti. Hayvan, uzun uğraşlar sonucu dere yatağından çıkarıldı.
Ayağında yarası bulunan ve tedavisine başlanan ayının iyileşince doğal ortamına bırakılacağı öğrenildi.
İlginizi Çekebilir
Burdur Ev Taşıma Fiyatları – Gelsin Nakliyat ile Güvenli, Ekonomik ve Profesyonel Hizmet
Ev taşıma denilince akla ilk gelsin nakliyat gelir. Çünkü yeni bir eve taşınmak heyecan verici bir süreçtir ancak bu süreçte güvenilir bir nakliyat firmasıyla çalışmak, taşınmanın stresini en aza indirmenin en önemli yoludur. Gelsin Nakliyat, Burdur ev taşıma hizmetlerinde yıllardır sağladığı güven ve müşteri memnuniyetiyle öne çıkarken, hem fiyatlandırmada şeffaflık hem de paketlemede profesyonellik sunarak beklentilerinizi fazlasıyla karşılar.
Dr. Faruk Gülek ile ''SAĞLIKLI BESLEN MUTLU OL''
Sakarya’ da Dilimizin Zenginlikleri Şöleni
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla başlattığı “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında hazırlanan çalışmaların sergilendiği il şöleni büyük ilgi gördü.
ERASMUS + YETİŞKİN EĞİTİM AKREDİTASYONU TAMAMLANDI
Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü “ERASMUS+ Yetişkin Eğitim Akreditasyonu” kapsamında yürütülen yetişkin öğrenciler için grup hareketliliği ve işbaşı izleme hareketliliğinin Çekya, İtalya, Macaristan ve Almanya ayağı başarıyla tamamlandı.