Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfının projesine AB’den destek
GÜNDEM”Sanal Gerçeklik ile Yüksekte Çalışma Eğitimi Verilmesi” projesi kapsamında, yeni nesil sanal gerçeklik laboratuvarları kurulacak BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay: ”Yüzde 100 hibe şeklinde olacak projenin kentimiz için hayırlı olmasını diliyorum”
BURSA (AA) Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı çatısı altında faaliyet gösteren BUTGEM'in "Sanal Gerçeklik ile Yüksekte Çalışma Eğitimi Verilmesi" projesi, Avrupa Birliği'nden (AB) destek aldı.
BTSO'dan yapılan açıklamaya göre, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı (İKG PRO) çağrısına başvurulan proje, AB'den destek almaya hak kazandı.
Bütçesi 2 milyon liranın üzerinde olan projeyle, BUTGEM'de yeni nesil sanal gerçeklik laboratuvarları kurulacak.
Merkez, projenin tamamlanmasıyla sanal gerçekliğin Türkiye'deki önemli uygulayıcılarından birisi olacak. Mesleki eğitim öğrencileri, laboratuvarda beceri kazanacak.
Açıklamada görüşlerine yer verilen BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirme noktasında önemli başarılara imza atan BUTGEM'den şimdiye kadar 30 binden fazla kişinin faydalandığını belirtti.
Yeni nesil laboratuvarın çalışanlara mesleki beceriler kazandıracağını kaydeden Burkay, şu ifadeleri kullandı:
"Yüzde 100 hibe şeklinde olacak projenin kentimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Özellikle çok tehlikeli mesleklerde yüksekte çalışma kültürünün oluşturulması, kurumun altyapısı ve iş birliği kapasitesinin yanı sıra insan kaynağı kapasitesinin güçlendirilmesi, projenin ana amaçlarından birisi. Bu projenin hayata geçmesilye çok tehlikeli sektörlerde İSG risk analizlerinin yapılması sağlanacak. Ayrıca BUTGEM‘de yüksekte çalışma İSG alanlarının kurulmasının yanı sıra hedef kitleye İSG kültürü ve bilinci kazandırılması amaçlı eğitimlerin verilmesine imkan oluşturulacak. İSG alanında interaktif yayınlar oluşturularak toplumun geneline yaygınlaştırılması da faaliyetler arasında yer alacak. Bu uygulamayla, sektörel bazda yapılacak yaygınlaştırma çalışmalarıyla Bursa ve bölgesinde ihtiyaç duyulan yüksek vasıflı elman ihtiyacına çözüm oluşturmayı hedefliyoruz."
"Fiziki çaba gerektiren görevi, sanal gözlüklerle gerçekleştirecekler"
Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ise projeye üniversitelerinin katkı vermesinden mutlu olduğunu belirtti.
Kılavuz, çeşitlenen sanal gerçeklik uygulamalarının eticaret, tıp, savunma, yapılaşma, üretim ve eğitim alanlarında kendini gösterdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Sanal gerçeklik aynı zamanda öğrencilere dersi anlamada güçlü bir ortam sağlıyor. Üniversitemizin de destekleriyle BUTGEM'de hazırlanacak bu laboratuvarla, kursiyerler gerçek yaşam ortamlarında çok tehlikeli mesleklerin yanı sıra fiziki çaba gerektiren bir görevi sanal gözlüklerle gerçekleştirme imkanına sahip olabilecek."
İlginizi Çekebilir
Burdur Ev Taşıma Fiyatları – Gelsin Nakliyat ile Güvenli, Ekonomik ve Profesyonel Hizmet
Ev taşıma denilince akla ilk gelsin nakliyat gelir. Çünkü yeni bir eve taşınmak heyecan verici bir süreçtir ancak bu süreçte güvenilir bir nakliyat firmasıyla çalışmak, taşınmanın stresini en aza indirmenin en önemli yoludur. Gelsin Nakliyat, Burdur ev taşıma hizmetlerinde yıllardır sağladığı güven ve müşteri memnuniyetiyle öne çıkarken, hem fiyatlandırmada şeffaflık hem de paketlemede profesyonellik sunarak beklentilerinizi fazlasıyla karşılar.
Dr. Faruk Gülek ile ''SAĞLIKLI BESLEN MUTLU OL''
Sakarya’ da Dilimizin Zenginlikleri Şöleni
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla başlattığı “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında hazırlanan çalışmaların sergilendiği il şöleni büyük ilgi gördü.
ERASMUS + YETİŞKİN EĞİTİM AKREDİTASYONU TAMAMLANDI
Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü “ERASMUS+ Yetişkin Eğitim Akreditasyonu” kapsamında yürütülen yetişkin öğrenciler için grup hareketliliği ve işbaşı izleme hareketliliğinin Çekya, İtalya, Macaristan ve Almanya ayağı başarıyla tamamlandı.