Bandırma Körfezi’nde palamut yoğunluğu devam ediyor
GÜNDEM
BALIKESİR (AA) Balıkesir'in Bandırma ilçesinde balıkçıların son dönemdeki palamut avı yoğunluğu sürüyor.
Balıkçılık firması yönetim kurulu başkanı Osman Kocaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, palamutta bereketin çok iyi olduğunu söyledi.
Yıllardır Bandırma Körfezi'ne girmeyen palamudun bu yıl güldürdüğünü belirten Kocaman, "Bandırma Körfezi’nden her gün 510 bin kasa palamut alınıyor. Bu çok ciddi bir sayıdır. Palamut akınının kasım ayı sonuna dek sürmesini bekliyoruz." diye konuştu.
Bu sene palamudun bol olmasını balığın ilkbaharda Karadeniz’de havyar tutmasına bağlaya Kocaman, Bandırma Körfezi’nde avlanan balıkları soğuk hava depolu araçlarla Ankara, Bursa ve İzmir’deki satış noktalarına gönderdiklerini sözlerine ekledi.
Bandırma'da tekne sahibi Akın Toplu ise yine yüklü miktarda balık yakaladıklarını anlatarak, "Kapıdağ eteklerindeki Dalyan mevkisinde yüklü miktarda palamut tutmak kısmet oldu. Teknede yaklaşık 3 bin çift balık var." dedi.
İlginizi Çekebilir
Burdur Ev Taşıma Fiyatları – Gelsin Nakliyat ile Güvenli, Ekonomik ve Profesyonel Hizmet
Ev taşıma denilince akla ilk gelsin nakliyat gelir. Çünkü yeni bir eve taşınmak heyecan verici bir süreçtir ancak bu süreçte güvenilir bir nakliyat firmasıyla çalışmak, taşınmanın stresini en aza indirmenin en önemli yoludur. Gelsin Nakliyat, Burdur ev taşıma hizmetlerinde yıllardır sağladığı güven ve müşteri memnuniyetiyle öne çıkarken, hem fiyatlandırmada şeffaflık hem de paketlemede profesyonellik sunarak beklentilerinizi fazlasıyla karşılar.
Dr. Faruk Gülek ile ''SAĞLIKLI BESLEN MUTLU OL''
Sakarya’ da Dilimizin Zenginlikleri Şöleni
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla başlattığı “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında hazırlanan çalışmaların sergilendiği il şöleni büyük ilgi gördü.
ERASMUS + YETİŞKİN EĞİTİM AKREDİTASYONU TAMAMLANDI
Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü “ERASMUS+ Yetişkin Eğitim Akreditasyonu” kapsamında yürütülen yetişkin öğrenciler için grup hareketliliği ve işbaşı izleme hareketliliğinin Çekya, İtalya, Macaristan ve Almanya ayağı başarıyla tamamlandı.