Altındal, ”AFAD gönüllülük” başvurularının eDevlet üzerinden yapıldığını belirtti
GÜNDEM
EDİRNE (AA) Edirne AFAD Müdürü Ali Altındal, AFAD gönüllülük başvurularının eDevlet üzerinden yapıldığını belirtti.
Altındal, AA muhabirine 15 yaş üzeri her vatandaşın AFAD gönüllüsü olabileceğini söyledi.
Başvuruların eDevlet üzerinden yapıldığını belirten Altındal, "Başvurunun ardından 1, 2 gün süren kısa bir değerlendirme süreci var. Kabul görenler bununla ilgili bir cevap alıyor." diye konuştu.
AFAD gönüllülerine kullanıcı adı ve şifre oluşturulduğunu ve gönüllülerin çevrimiçi eğitimlere alındığını ifade eden Altındal, şunları kaydetti:
"Eğitimin sonunda vatandaşımıza puan veriliyor. Puan karşılığında hediye havuzundan teşvik amacıyla hediyesini alabiliyor. Şapka, el feneri ve tişört gibi hediyeler kazanabiliyorlar eğitimleri tamamladıktan sonra. Vatandaşlar buna devam etmek istiyorlarsa yüz yüze eğitime geçiyoruz. İlk yardım, temel arama kurtarma, afet psikolojisi eğitimleri verdikten sonra vatandaşımızı destek AFAD gönüllüsü yapıyoruz.
Destek AFAD gönüllüsüne resmi bir kart veriliyor. Eğer bir kamu görevlisi destek AFAD gönüllüsüyse bir afet esnasında yada tatbikatlarda kurumdan izinli sayılıp desteğe geliyor. AFAD gönüllüsü sayısının artmasını istiyoruz. Vatandaşlarımızın başvurularını bekliyoruz. Devlete hizmet hizmetlerin en büyüğüdür."
İlginizi Çekebilir
Burdur Ev Taşıma Fiyatları – Gelsin Nakliyat ile Güvenli, Ekonomik ve Profesyonel Hizmet
Ev taşıma denilince akla ilk gelsin nakliyat gelir. Çünkü yeni bir eve taşınmak heyecan verici bir süreçtir ancak bu süreçte güvenilir bir nakliyat firmasıyla çalışmak, taşınmanın stresini en aza indirmenin en önemli yoludur. Gelsin Nakliyat, Burdur ev taşıma hizmetlerinde yıllardır sağladığı güven ve müşteri memnuniyetiyle öne çıkarken, hem fiyatlandırmada şeffaflık hem de paketlemede profesyonellik sunarak beklentilerinizi fazlasıyla karşılar.
Dr. Faruk Gülek ile ''SAĞLIKLI BESLEN MUTLU OL''
Sakarya’ da Dilimizin Zenginlikleri Şöleni
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla başlattığı “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında hazırlanan çalışmaların sergilendiği il şöleni büyük ilgi gördü.
ERASMUS + YETİŞKİN EĞİTİM AKREDİTASYONU TAMAMLANDI
Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü “ERASMUS+ Yetişkin Eğitim Akreditasyonu” kapsamında yürütülen yetişkin öğrenciler için grup hareketliliği ve işbaşı izleme hareketliliğinin Çekya, İtalya, Macaristan ve Almanya ayağı başarıyla tamamlandı.